Bibliotheek Hasselt Limburg nl-BE http://www.limburg.be/BHL (c) 2018 Smartsite Leerkracht (in opleiding)? Vraag je OLE-kaart aan! http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/Leerkracht-(in-opleiding)-Vraag-je-OLE-kaart-aan!.html dinsdag 13 september 2016 17:19:02

Ben jij leerkracht of leerkracht in opleiding?

Vraag dan zo snel mogelijk je OLE-kaart aan om het hele schooljaar te kunnen genieten van je voordelen.

Kijk ook zeker eens of we nog iets voor jou kunnen betekenen. Voor elke doelgroep hebben we ongetwijfeld iets in de aanbieding!

Blok in de BHL http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/68507-Blok-in-de-PBL.html dinsdag 1 augustus 2017 14:49:41

Vanaf 1 december staat de bibliotheek twee maanden lang helemaal in het teken van de blokkende studenten en scholieren.

We bieden de blokkers meer dan 300 studeer- en werkplaatsen aan die verspreid zijn over de hele bibliotheek.

Uiteraard verwachten we dat iedereen zorg draagt voor een rustige sfeer in onze bibliotheek.

Veel succes met de examens!

Wie is ... dokter Willems? http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/Wie-is-dokter-Willems.html dinsdag 1 augustus 2017 15:10:29

Dokter Willems. Er is een Hasseltse straat naar hem vernoemd. Er staat een standbeeld van hem op de Witte Nonnenstraat.

Maar wie is dokter Willems?

Dokter Louis Willems (1822-1907) wordt beschouwd als één van de pioniers van de bacteriologie en de immunologie. Hij heeft ook iets te maken met de Virga Jesse.

Wat juist? Dat ontdek je in onze pop-uptentoonstelling op de gelijkvloerse verdieping, afdeling Informatie.

Neem zeker ook een kijkje in de erfgoedinstallatie "GOUD. Hoe geloof en wetenschap de jenever gered hebben", aan het Jenevermuseum in de Witte Nonnenstraat.

Databank in de kijker - Chemische feitelijkheden http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/Databank-in-de-kijker-Chemische-feitelijkheden.html dinsdag 1 augustus 2017 16:15:15

De databank "Chemische feitelijkheden" over actuele onderwerpen uit de chemie en life sciences voorziet al ruim dertig jaar onderwijsinstellingen, bedrijven, bibliotheken en andere geïnteresseerden van inhoudelijke achtergrond informatie. Iedere editie behandelt de nieuwste inzichten over een actueel thema rond moleculen, mensen, materialen en milieu.

Zeker en vast interessanter dan de titel doet vermoeden! Deze databank maakt deel uit van onze digitale bibliotheek en kan enkel in de bib zelf geraadpleegd worden.

CONN3CT http://bhl.hasselt.be/conn3ct.html woensdag 30 augustus 2017 12:15:16

Van Erasmus tot Trump

Gedrukte boeken uit de zestiende eeuw hadden een enorme impact op mens en maatschappij, net zoals Twitter, Facebook, Instagram en andere sociale media vandaag.
Sociale media zijn overal en overspoelen ons met updates, snaps en tweets. Vijf eeuwen geleden schreven Maarten Luther en zijn tegenstanders korte pamfletten die in één dag werden geproduceerd. Ze lieten de persen draaien, ontketenden revoluties en verdeelden de wereld in voor en tegen.

Historisch drukwerk en multimediale consoles

In de interactieve expo Conn3ct tonen multimediale consoles en boeken uit de vroege zestiende eeuw het verband tussen de impact van de sociale media nu en de kracht van de drukpers toen. Ontdek hoe beide media uitgroeien tot massamedia met ongekende mogelijkheden. Leer tweets, boeken en pamfletten kennen als instrumenten van ideeënverspreiding of polemiek.
Ga op verkenning in Conn3ct, activeer de consoles en deel je mening en voorkeuren met andere bezoekers. Bepaal zelf hoe ver je daarin wil gaan!

Klasbezoek

Tijdens een klasbezoek gaan leerlingen via een inhoudelijk vragenparcours op zoek naar een wachtwoord. Ze kraken de code en laten zich verrassen door wat er achter deze code verborgen zit. Zo beleven ze de expo op een unieke manier en vormen ze zich al doende een goed beeld van de impact van beide media. Mediawijsheid in het kwadraat!
Vraag een klasbezoek aan

Conn3ct in de klas

Leerkrachten kunnen aan de slag met verschillende kant-en-klare educatieve pakketten op www.conn3ct.media/educatie (beschikbaar vanaf 6.10.17). Elk pakket bestaat uit een volledig uitgewerkt lesscenario, een digitaal bordboek, bronmaterialen en extra materialen die tijdens de les kunnen worden ingezet.

Bezoek Conn3ct gratis tijdens de openingsuren van de bibliotheek

Beleef de tentoonstelling op eigen houtje. Activeer met je Conn3ct-kaartje de multimediale consoles en deel je mening en voorkeuren met andere bezoekers. Dit kaartje haal je af aan het onthaal of het informatiepunt bij de tentoonstelling. Onze enthousiaste bibliotheekmedewerkers staan steeds klaar om je te helpen.
Contacteer ons tijdig als je de expo in groep wil beleven.
011 29 59 00 - bibliotheek.activiteiten@hasselt.be

Geleid bezoek

Wil je je verder verdiepen in de betekenis van de boekdrukkunst en hoe die een vergelijkbare impact had als de sociale media van nu? Ben je benieuwd hoe ze mee aan de oorsprong lag van economische, ideologische en maatschappelijke verandering in de 16de eeuw? Reserveer dan een plekje voor één van onze rondleidingen.

Vrijdag om 17 uur op
20 oktober, 10 & 24 november, 1 december 2017
12 & 26 januari, 9 & 23 februari, 9 & 23 maart, 20 april 2018

Reserveren via 011 29 59 50 - bibliotheek.activiteiten@hasselt.be - aan het onthaal in de bib. Vermeld je naam, je lidkaartnummer (als je dat hebt), de datum waarop je wenst deel te nemen en het aantal deelnemers. Verzamelen aan het onthaal in de bib. De rondleidingen starten stipt en duren ongeveer een uur.

Bibliotheek Hasselt Limburg en Stedelijke Bibliotheek Hasselt stellen vernieuwde werking als Bibliotheek Hasselt Limburg voor http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/Provinciale-Bibliotheek-Limburg-en-Stedelijke-Bibliotheek-Hasselt-stellen-vernieuwde-werking-als-Bibliotheek-Hasselt-Limburg-voor.html maandag 4 september 2017 15:45:25

"Samen beter!" Met deze enthousiaste baseline gaat de Bibliotheek Hasselt Limburg er helemaal voor. Deze nieuwe bibliotheekwerking – een samensmelting van de Bibliotheek Hasselt Limburg (BHL) en de Stedelijke Bibliotheek Hasselt (SBH) – wordt vanaf 1 januari 2018 volledig gedragen door stad Hasselt.

Wat vooraf ging ...

In 2014 kondigde de Vlaamse regering aan dat de provincies niet langer persoonsgebonden taken op zich mochten nemen. Dit heeft als gevolg dat onder andere de provinciale culturele instellingen zoals de BHL, het Gallo-Romeins Museum en Z33 een nieuwe eigenaar krijgen. De BHL wordt toegewezen aan de stad Hasselt.

Meerwaarde voor Hasselt én Limburg

De stad Hasselt laat de SBH en de BHL samensmelten tot één sterke werking met zowel een lokale, regionale als Vlaamse impact. Onder het motto "Samen beter!" creëren ze een meerwaarde voor Hasselt en voor heel Limburg.

Bibliotheek Hasselt Limburg zal het opdoen van kennis, reflectie en (culturele) ontplooiing stimuleren door het best mogelijke bibliotheekaanbod én de bijhorende dienstverlening in Hasselt en Limburg aan te bieden.

Meer info vind je in het persbericht. 

IN FOCUS De Limburgse Cultuurprijs http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/IN-FOCUS-De-Limburgse-Cultuurprijs.html vrijdag 8 september 2017 10:57:35

Stemmen maar ... De provincie Limburg reikt dit jaar de Limburgse Cultuurprijs uit aan één organisatie en aan één persoon. Ontdek de zes genomineerden in elke categorie en stem op jouw favoriet!

IN FOCUS stellen we jou het Limburgse cultuurlandschap voor - kwestie van je wat te verdiepen voordat je je weldoordachte stem uitbrengt!

Limburgse Cultuurprijs

De winnaar in elke categorie ontvangt een geldprijs van 5 000 euro. Op basis van de ingediende kandidaturen stelde de vakjury twee shortlists samen: 6 namen in de categorie "personen" en 6 in de categorie "organisaties".

Nog tot 21 september 2017 kan iedereen zijn stem uitbrengen op www.limburgsecultuurprijs.be. Elke deelnemer kan in elke categorie 1 keer stemmen. Op 21 september 2017, om middernacht, wordt de online stemming afgesloten.

IN FOCUS Samen veerkrachtig http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/IN-FOCUS-Samen-veerkrachtig.html maandag 25 september 2017 16:25:43

Werelddag geestelijke gezondheid op 10 oktober 2017: 10 dagen acties rond het thema Samen Veerkrachtig.

De Werelddag Geestelijke Gezondheid nodigt iedereen uit om stil te staan bij zijn of haar geestelijke gezondheid en die van anderen. Omdat er nog altijd te veel over gezwegen wordt en spreken net een deel van de oplossing kan zijn...

Samengevat komt het erop neer dat er tussen 1 en 10 oktober in heel Vlaanderen honderden evenementen zijn die het thema mentale gezondheid bespreekbaar helpen maken. Die acties worden mee op touw gezet door verschillende partners.

IN FOCUS op het bibliotheekplein vind je nu een selectie van documenten uit onze bibliotheek in het kader van geestelijke gezondheid.

Rondleiding Conn3ct http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblkalender-Activiteiten/69780-Rondleiding-Conn3ct.html maandag 2 oktober 2017 16:33:22

Heb je Conn3ct bezocht en zoek je verdere verdieping in de betekenis van de boekdrukkunst en hoe die een vergelijkbare impact had als sociale media nu? Ben je benieuwd hoe ze mee aan de oorsprong lag van economische, ideologische en maatschappelijke verandering in de 16de eeuw? Reserveer dan een plekje voor deze rondleiding. 

Rondleiding Conn3ct http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblkalender-Activiteiten/69781-Rondleiding-Conn3ct.html maandag 2 oktober 2017 16:38:09

Heb je Conn3ct bezocht en zoek je verdere verdieping in de betekenis van de boekdrukkunst en hoe die een vergelijkbare impact had als sociale media nu? Ben je benieuwd hoe ze mee aan de oorsprong lag van economische, ideologische en maatschappelijke verandering in de 16de eeuw? Reserveer dan een plekje voor deze rondleiding. 

Rondleiding Conn3ct http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblkalender-Activiteiten/69783-Rondleiding-Conn3ct.html maandag 2 oktober 2017 16:42:10

Heb je Conn3ct bezocht en zoek je verdere verdieping in de betekenis van de boekdrukkunst en hoe die een vergelijkbare impact had als sociale media nu? Ben je benieuwd hoe ze mee aan de oorsprong lag van economische, ideologische en maatschappelijke verandering in de 16de eeuw? Reserveer dan een plekje voor deze rondleiding. 

Rondleiding Conn3ct http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblkalender-Activiteiten/69784-Rondleiding-Conn3ct.html maandag 2 oktober 2017 16:43:49

Heb je Conn3ct bezocht en zoek je verdere verdieping in de betekenis van de boekdrukkunst en hoe die een vergelijkbare impact had als sociale media nu? Ben je benieuwd hoe ze mee aan de oorsprong lag van economische, ideologische en maatschappelijke verandering in de 16de eeuw? Reserveer dan een plekje voor deze rondleiding. 

Rondleiding Conn3ct http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblkalender-Activiteiten/69785-Rondleiding-Conn3ct.html maandag 2 oktober 2017 16:44:52

Heb je Conn3ct bezocht en zoek je verdere verdieping in de betekenis van de boekdrukkunst en hoe die een vergelijkbare impact had als sociale media nu? Ben je benieuwd hoe ze mee aan de oorsprong lag van economische, ideologische en maatschappelijke verandering in de 16de eeuw? Reserveer dan een plekje voor deze rondleiding. 

Rondleiding Conn3ct http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblkalender-Activiteiten/69787-Rondleiding-Conn3ct.html maandag 2 oktober 2017 16:49:04

Heb je Conn3ct bezocht en zoek je verdere verdieping in de betekenis van de boekdrukkunst en hoe die een vergelijkbare impact had als sociale media nu? Ben je benieuwd hoe ze mee aan de oorsprong lag van economische, ideologische en maatschappelijke verandering in de 16de eeuw? Reserveer dan een plekje voor deze rondleiding. 

Rondleiding Conn3ct http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblkalender-Activiteiten/69789-Rondleiding-Conn3ct.html maandag 2 oktober 2017 16:52:37

Heb je Conn3ct bezocht en zoek je verdere verdieping in de betekenis van de boekdrukkunst en hoe die een vergelijkbare impact had als sociale media nu? Ben je benieuwd hoe ze mee aan de oorsprong lag van economische, ideologische en maatschappelijke verandering in de 16de eeuw? Reserveer dan een plekje voor deze rondleiding. 

Conn3ct bezoeken http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/Conn3ct-bezoeken.html zaterdag 7 oktober 2017 14:29:00

Update!

Op vrijdag 12 januari starten we onze tweewekelijkse rondleidingen Conn3ct weer op. Reserveer tijdig je gratis plekje!


In de gratis interactieve tentoonstelling Conn3ct tonen multimediale consoles en boeken uit de vroege zestiende eeuw het verband tussen de impact van de sociale media nu en de kracht van de drukpers toen. Ontdek hoe beide media uitgroeien tot massamedia met ongekende mogelijkheden.

  • Haal je Conn3ct-kaartje op aan het onthaal of aan het infopunt Informatie en beleef de tentoonstelling op eigen houtje.
  • Wil je je verder verdiepen in de betekenis van de boekdrukkunst en de vergelijkbare impact van de sociale media vandaag? Reserveer je plekje en neem deel aan een rondleiding.

Ben je leerkracht en kom je graag met je klas? Reserveer hier dan het educatieve pakket.

Mediawijzer met Conn3ct Educatie http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/Mediawijzer-met-Conn3ct-Educatie.html maandag 9 oktober 2017 14:37:50

Wat hebben tweets van Donald Trump en boeken van Erasmus met elkaar gemeen?

Sociale media zijn overal en overspoelen ons met updates, snapchats en tweets. Vijf eeuwen geleden schreven Maarten Luther en zijn tegenstanders korte pamfletten die in één dag werden geproduceerd. De interactieve expo Conn3ct toont het verband tussen de impact van de sociale media nu en de kracht van de drukpers toen. Leer tweets, boeken en pamfletten kennen als instrumenten van ideeënverspreiding of polemiek.

Uitgebreid educatief aanbod Conn3ct door de Bibliotheek Hasselt Limburg

Bezoek de expo met je leerlingen, beleef deze op een unieke manier en vorm je al doende een goed beeld van de impact van beide media. Mediawijsheid in het kwadraat!
Of ga als leerkracht aan de slag met verschillende kant en klare educatieve pakketten -inclusief digitaal bordboek- over censuur, nepnieuws, privacy en veel meer.

Conn3ct is een initiatief van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en Koninklijke Bibliotheek (KB), nationale bibliotheek van Nederland, in samenwerking met Bibliotheek Hasselt Limburg en Universiteit Antwerpen.

Lees 1 7 weer van start http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/Lees-1-7-weer-van-start.html dinsdag 24 oktober 2017 15:18:41

Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen weer beginnen sparen: LEES 1 7 is opnieuw van start gegaan. Wil je deelnemen? Haal dan je spaarkaart aan infobalie Jeugd en kies uit het aanbod van de jeugdafdeling zelf welke boeken je wilt lezen.

Per gelezen boek krijg je een stempel. Als je 5 stempels verzameld hebt, je gelezen boeken en je favoriete titel genoteerd hebt krijg je een leuke verrassing!

Je kunt meedoen tot 15 maart 2018. Veel leesplezier! Want dat is natuurlijk de bedoeling ...

Nieuwe top 10 op 18 november http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/Nieuwe-top-10-op-18-november.html vrijdag 17 november 2017 16:27:30

Vanaf zaterdag 18 november ligt onze selectie van zowel boeken, films als muziek op de welbekende standen!

  • top 10 informatief, literatuur, muziek en film voor volwassenen vind je in de inkomhal
  • top 10 jongeren staat ook in de inkomhal
  • top 10 jeugd vind je in de toegang naar de jeugdbibliotheek

We herinneren je er nog even aan dat top 10-documenten niet verlengd kunnen worden en dat je maximum twee stuks per keer kunt lenen.

De gouden Bib Web Award gaat naar Conn3ct! http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/De-gouden-Bib-Web-Award-gaat-naar-Conn3ct!.html vrijdag 29 december 2017 13:45:52

Gisterenavond werden in Gent de Bib Web Awards uitgereikt, waarin de tentoonstelling Conn3ct genomineerd was in de categorie Groot Gezien. Dank voor jullie stemmen, die speelden mee een rol in de overwinning! Je kunt Conn3ct nog komen beleven in onze bib tot einde april 2018.

Conn3ct is een initiatief van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek (KB), nationale bibliotheek van Nederland, in samenwerking met de Provinciale Bibliotheek Limburg en de Universiteit Antwerpen.

IN FOCUS Het beste van 2017 http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/IN-FOCUS-Het-beste-van-2017.html vrijdag 29 december 2017 13:45:56

2017 is bijna om, het ideale moment dus om terug te blikken op een gevuld boekenjaar.

Vanaf vrijdag 8 december in focus op het bibliotheekplein: "Het beste van 2017!"

Zebracinema Z33 neemt een verse start in De Nieuwe Zaal http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/Zebracinema-Z33-neemt-een-verse-start-in-De-Nieuwe-Zaal.html vrijdag 29 december 2017 13:45:59

Het nieuwstedelijk, het stadstheater van Hasselt, Genk en Leuven opent samen met Stad Hasselt en Hogeschool UCLL een nieuwe theaterzaal in het hart van Hasselt. In De Nieuwe Zaal is er plaats voor theater, muziek, debat, audio én film. Meteen ook de nieuwe locatie waar Z33 Zebracinema en A-Z nights zal organiseren.

De Nieuwe Zaal ligt op Maastrichterstraat 96 in Hasselt. Er is elke donderdag een zebrafilm te zien, een drankje achteraf kan vanaf nu ook. Als je dit berichtje meebrengt naar de openingsfilm op 18 januari (Gouden Palmwinnaar L'amant double van François Ozon) krijg je een drankje getrakteerd!

De Nieuwe Zaal zélf heeft ook zijn openingsweek, startend op 12.01. meer info

Welkom in Bibliotheek Hasselt Limburg http://bhl.hasselt.be/provincielimburg.net?id=71180 woensdag 3 januari 2018 11:23:00

Gisteren was het zover - Bibliotheek Hasselt Limburg opende voor het eerst haar deuren. Drie nietsvermoedende bezoekers kregen een boek cadeau, met de belofte dat BHL haar bezoekers dezelfde kwaliteit zal bieden als voorheen. De komende periode zal ons oude logo hier en daar nog zichtbaar zijn, maar alles wordt binnenkort in een BHL-jasje gestoken.

Welkom in Bibliotheek Hasselt Limburg!

"Van hier en van ver" - 16 portretten door Joris Iven en Willy Vanheers http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblkalender-Activiteiten/Van-hier-en-van-ver-16-portretten-door-Joris-Iven-en-Willy-Vanheers.html dinsdag 9 januari 2018 09:30:42

Dichter Joris Iven en fotograaf Willy Vanheers bundelen in "Van hier en van ver" zestien portretten van zestien personen, in woord en in beeld. Traditionele Belgen, "nieuwe" Belgen en vluchtelingen die de Belgische nationaliteit hebben gekregen.

Centraal staat hun "mens" zijn, elk met zijn of haar eigen verhaal.

Op zaterdag 27 januari stellen Joris Iven en Willy Vanheers hun boek voor in de bibliotheek. Een aantal teksten en verhalen worden dan professioneel voorgedragen, de portretfoto's worden tentoongesteld. Schrijf je tijdig in voor een gratis plekje!

Van hier en van ver - 16 portretten http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/Van-hier-en-van-ver-16-portretten.html dinsdag 9 januari 2018 14:52:29

Dichter Joris Iven en fotograaf Willy Vanheers bundelen in "Van hier en van ver" zestien portretten van zestien personen, in woord en in beeld. Traditionele Belgen, "nieuwe" Belgen en vluchtelingen die de Belgische nationaliteit hebben gekregen.
Centraal staat hun "mens" zijn, elk met zijn of haar eigen verhaal.

Op zaterdag 27 januari stellen Joris Iven en Willy Vanheers hun boek voor in de bibliotheek. Een aantal teksten en verhalen worden dan professioneel voorgedragen, de portretfoto's worden tentoongesteld. Schrijf je tijdig in voor een gratis plekje!

Workshop Levende Letters http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblkalender-Activiteiten/Workshop-Levende-Letters.html donderdag 11 januari 2018 14:39:19

Veel beeldende kunstenaars combineren beeld en tekst. Denk maar aan Marcel Broodthaers, René Magritte of John Baldessari. In deze workshop maak je foto’s van prenten en tekst uit kinderboeken en kunstwerken. Als je die foto’s na elkaar laat zien, krijg je je eigen poëziefilm. We werken met de I-pad, verkleedkleren, pen, papier en gekke voorwerpen.

Mooss vzw leert kinderen en jongeren over kunst en erfgoed via actieve workshops in audiovisuele en beeldende kunsten.

Voor kinderen van 7 tot 9 jaar
Maximum 15 kinderen.
Deelname gratis, vooraf inschrijven verplicht.

Gratis kinderworkshop "levende Letters" http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/Gratis-kinderworkshop-levende-Letters.html donderdag 11 januari 2018 15:01:10

Nu zondag gaat in BHL - vestiging Kuringen een fijne letterworkshop door, en er zijn nog plekjes vrij! Ben je tussen de 7 en 9 jaar en wil je je zondagvoormiddag doorbrengen tussen Marcel Broodthaers, René Magritte of John Baldessari? Schrijf je dan nog snel in!

In deze workshop van Mooss vzw maak je foto’s van prenten en/of tekst uit kinderboeken en kunstwerken. Die combineer je tot nieuwe gehelen van beeld en tekst. Als je die foto’s na elkaar laat zien, krijg je een poëzie-film.

Toast Literair met Hans Geybels http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblnieuwsberichten/Toast-Literair-met-Hans-Geybels.html donderdag 11 januari 2018 15:18:57

Hans Geybels is docent aan de faculteit theologie en religiewetenschappen aan de KU Leuven. Hij doet hoofdzakelijk onderzoek naar de geschiedenis van de religieuze volkscultuur; geloof vanuit de onderbuik, geworteld in een ver verleden, gestoeld op vereringen van (lokale) heiligen.

Hij geeft op een boeiende en wat ondeugende manier antwoord op vragen over o.a. hoe Keltisch of Germaans de christelijke tradities zijn, wat de verrijzenis van Christus met eieren te maken heeft, etc. Hij gaat ook in op religieuze en seculiere gebruiken binnen de moslimgemeenschap in Vlaanderen.

In Bibliotheek Hasselt Limburg - vestiging Kuringen, voor (jong)volwassenen vanaf 16 jaar. Deelname aan de lezing is gratis.

Na de lezing is er vrijblijvend een toast op het nieuwe jaar van Davidsfonds Hasselt. Hiervoor kan ter plaatse 10 euro betaald worden.
Graag vooraf inschrijven voor één of beide activiteiten.

Toast Literair met Hans Geybels "Heiligen en tradities overleven alles" http://bhl.hasselt.be/Limburg/pblkalender-Activiteiten/Toast-Literair-met-Hans-Geybels-Heiligen-en-tradities-overleven-alles.html vrijdag 12 januari 2018 09:15:46

Hans Geybels is docent aan de faculteit theologie en religiewetenschappen aan de KU Leuven. Hij doet hoofdzakelijk onderzoek naar de geschiedenis van de religieuze volkscultuur; geloof vanuit de onderbuik, geworteld in een ver verleden, gestoeld op vereringen van (lokale) heiligen.

Hij geeft op een boeiende en wat ondeugende manier antwoord op vragen over o.a. hoe Keltisch of Germaans de christelijke tradities zijn, wat de verrijzenis van Christus met eieren te maken heeft, etc. Hij zal in ook ingaan op religieuze en seculiere gebruiken binnen de moslimgemeenschap in Vlaanderen

Voor (jong)volwassenen vanaf 16 jaar. Deelname aan de lezing is gratis.

Na de lezing is er vrijblijvend een toast op het nieuwe jaar van Davidsfonds Hasselt. Hiervoor kan ter plaatse 10 euro betaald worden.
Graag vooraf inschrijven voor één of beide activiteiten.