Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
BHL

Over de BHL


De Bibliotheek Hasselt Limburg is de grootste openbare bibliotheek in de provincie Limburg.

Naast een aanbod van meer dan 550.000 documenten (boeken, cd's, dvd's, kranten, tijdschriften, databanken, ...) voor verschillende doelgroepen, biedt zij ook een ruime dienstverlening aan: studieplekken, de digitale bibliotheek, gratis draadloos internet, Interbibliothecair Leenverkeer.

Het uitgebreide activiteitenprogramma is steeds beschikbaar op deze website en je kunt via de Nieuws op maat op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes.

De Bibliotheek Hasselt Limburg is ook een erfgoedbibliotheek of bewaarbibliotheek en is partner van de Vlaamse erfgoedbibliotheek.

Met de uitbouw van het Historisch Informatiepunt Limburg (HIPLimburg) wil zij een regionaal ankerpunt zijn voor bewaring en publieksgerichte ontsluiting van erfgoedcollecties, in het bijzonder de collecties Limburgensia en de Collectie Oude Drukken met meer dan 750.000 documenten.
HIPLimburg stelt haar collecties en archieven ook ten dienste van het historisch en wetenschappelijk onderzoek.

De Bibliotheek Hasselt Limburg is met haar collectie-aanbod en werking een belangrijke partner van het hoger onderwijs in de provincie Limburg en werkt zij nauw samen met de PXL Hogeschool, Universiteit Hasselt en UC Leuven-Limburg.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
woensdag, 03 januari 2018
Gisteren was het zover - Bibliotheek Hasselt Limburg opende voor het eerst haar deuren. Drie nietsvermoedende bezoekers kregen een boek cadeau, met de belofte dat BHL haar bezoekers dezelfde kwaliteit...
beschrijving
woensdag, 13 december 2017
Het nieuwstedelijk, het stadstheater van Hasselt, Genk en Leuven opent samen met Stad Hasselt en Hogeschool UCLL een nieuwe theaterzaal in het hart van Hasselt. In De Nieuwe Zaal is er plaats...
beschrijving
dinsdag, 21 november 2017
Vanaf 1 december staat de bibliotheek twee maanden lang helemaal in het teken van de blokkende studenten en scholieren. We bieden de blokkers meer dan 300 studeer- en werkplaatsen aan...
Zoek in de catalogus

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social